aktuellt

 

Toscana 2014 092

Hej,

Livet handlar numera om tango och om måleri, så gott det nu går med tanke på att världen faktiskt brinner.
Meditationen, närvaron, qigongen och självkännedomen vävs in i dessa aktiviteter. Se gärna mina andra hemsidor ( länkarna finns här bredvid ) .
Jag tillbringar åter mer och mer tid i Stockholm med omnejd, och kommande aktiviteter inkluderar konstutställning i Norrtälje, likaväl som Qigong och Mindfulness-kurser i Stockholm.
Se kalendern för mer utförlig info.

Under våren och sommaren fortsätter  projektet  med att presentera konceptet “tango/Parkinson“, som bl.a. erbjuder föreläsningar och “prova på”-tango för personer med diagnos Parkinson, tillsammans med respektives livskamrat.
Sedan 2012 har jag besökt, föreläst , demonstrerat och undervisat för olika Parkinsonföreningar runt om i Sverige, ett inspirerande och meningsfullt arbete !

Föreningarna i Solna/Sundbyberg och Parkinson Nacka/Värmdö, har varit värdar, likaså föreningen i Dalarna och Jämtland/Härjedalen.

Var god kontakta mig privat via mail eller tel. 076-801 81 98 (se “kontakt”), om du önskar besök hos din Parkinsonförening, eller om annan information önskas om min verksamhet !

” … att lära grunderna i Argentinsk tango kan ge djupa upplevelser på flera plan, och absolut bidraga till bättre hälsa. Bl.a. via skapande av inre harmoni och sinnliga personliga upplevelser födda i mötet mellan den egna kroppen och den väldigt speciella och känslosamma musiken.
Utövande av den Argentinska tangon skapar dessutom bättre balans, förbättrar hållningen markant, och hjälper kroppen att “räta upp sig själv”.
Den långsamma dansen blir ofta till en meditation i rörelse som hjälper kropp och sinne att slappna av”.

På en annan hemsida, som handlar om Argentinsk tango planerar jag att också fortlöpande rapportera om projektet tango/Parkinson:  www.tangoharmony.se

// Peter

           spain.small